Pengikut

Selamat Datang Ke Radio Online Ku

Winamp windows Media Player Real Player

Sila klik mana-mana player di atas untuk mendengar SapsaiFm


/>
Sapsai.FM Diaktifkan Oleh Fantasi Media | Terima Kasih Fantasi Media. Sapsai.FM bersiaran 24 jam tanpa henti. Sekiranya anda melihat status radio Sapsai.FM|Ini Barang mesti mau tenang itu menandakan tiada penyampai yang bertugas tapi anda masih boleh mendengarkan lagu di Sapsai.FM. Nantikan dj yang bertugas untuk menemani anda. AMARAN : Lagu- lagu yang berkumandang di Sapsai.FM hanya sekadar untuk PROMOSI sahaja. Sila Sokong artis dan industri muzik tanah air kita dengan cara membeli KARYA yang ASLI dan pastikan anda menaip di chatting Sapasai.FM dengan menggunakan perkataan yang sopan bagi mengelakkan Ip anda di banned atau di hack. terima kasih atas kerjasama anda. Sapsai.FM kita-kita juga bah... Ini Barang Mesti Mau Tenang Terima Kasih atas sokongan anda. Bangunkan kami kalau kami terlena dan bantu kami kalau kami jatuh.?

Fb Like

Sapsai.fm Komuniti Ateh Wildan

Sabtu, 28 Ogos 2010

Cerita Sebalik Setiap Hari Dalam Seminggu

Hari isnin naiknya nabi Idris ke langit.. nabi Musa a.s berangkat ke bukit Thursina Rasulullah s.a.w dilahirkan.. malaikat Jibril turun kepada rasulullah s.a.w buat kali pertama. Amal perbuatan umat Nabi Muhamad dilapurkan pada hari Isnin. Hari wafatnya Junjungan mulia...nabi Muhamad s.a.w Bukti keesaan Alah diturunkan..."Qul huwallahu ahad" serangga ke dalam telinganya.

Hari selasa wafatnya jurjis Nabi Yahya a.s wafat pada hari ini. Nabi zakaria wafat pada hari ini juga.. TUkang sihir Firaun tewas dengan mukjizat Nabi Musa... Asiah iaitu isteri kepada Firaun wafat pada hari ni. habil terbunuh hari selasa..

Hari Rabu Allah meneggelamkan Qarun bersama keluarga dan harta kekayaanya ke dalam perut bumi. Allah menghancurkan Firaun beserta semua pengikut2nya (kat laut tuh).. Allah menghancurkan raja Namruz bin Kan'an Allah menghancurkan kaum nabi Saleh a.s Allah menghancurkan kaum nabi Hud a.s dengan hembusan angin yang kuat..

Hari Khamis Nabi Ibrahim bertemu dengan raja mesir. saudara2 Nabi Yusof berjumpa dengan Nabi Yusof setelah mereka membuang dan mengasingkannya.. (masa nih, Yusof jadi raja mesir yang terkenal). Bunyamin iaitu saudara kecil nabi yusof datang ke mesir dan berjumpa dengan nabi yusof.. Nabi Yaakub datang ke negeri mesir juga...untuk bertemu anakandanya yang dirindui. Nabi Musa a.s memasuki mesir pada hari khamis untuk mengajak firaun menyembah kepada Allah. Rasululllah s.a.w memasuki kota mekah selepas perjanjian hidaibiyah...
 
Hari Jumaat Pernikahan antara Adam dan hawa Pernikahan antara yusof dan zulaikha Pernikahan antara Nabi Musa a.s dan Shafura binti Nabi syuaib a.s Pernikahan antara Rasulullah s.a.w dengan khadijah khuwailid. Pernikahan antara nabi sulaiman a.s dengan Ratu balqis dr negeri saba' Pernikahan antara Rasulullah s.a.w dengan Siti Aisyah binti Abu Bakar. Pernikahan antara Ali bin Abi Talib r.a dengan fatimah az-zahra.

Hari Sabtu Hari ni pernah disebut oleh Rasulullah sebagai hari tipu daya...sebab.. 1.Kaum Nabi NUh membangkang kepada Nabinya. Kaum Nabi Saleh mencabar nabinya dengan menyembelih unta yang diamanahkan kepada mereka. saudara2 Nabi yusof mengkhianati nabi Yusof dengan mencampakkannya ke dalam perigi di padang pasir. Raja Firaun mencabar Nabi Musa Orang2 yahudi mengkhianati dan mengejar nabi Isa a.s untuk membunuhnya. Lalu, Allah mengangkat Nabi Isa ke langit. Orang2 Quraisy menipu dan mencabar Nabi Muhamad di Darun Nadwah. kaum yahudi melanggar perintah Allah dengan menangkap ikan walaupun hari itu di larang mereka berbuat demikian.

Hari Ahad Allah menjadikan neraka. Allah mencipta bumi yang tujuh lapis Allah mencipta langit yang tujuh lapis Allah menjadikan 7 anggota adam. Allah menjadikan bilangan hari yang tujuh. Allah menjadikan bintang2 yang beredar.. Allah menjadikan lautan yang tujuh...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan